Kaasrecepten, kaasplankje of kaasschotel
Een goed en lekker kaasplankje samenstellen is een kunst op zich. De mogelijkheden en variaties zijn namelijk vrijwel onbeperkt. Wij maken van uw kaasplankje een culinaire belevenis! Wij kunnen de kaasplank voor u samenstellen op basis van:
- de gelegenheid: receptie, verjaardag of kinderfeest
- een thema of gelegenheid: wijnproeverij, italiaanse avond etc.
- voor ieder wat wils
- uw persoonlijke smaak of voorkeur
… of u laat zich door ons verrassen?
Wij selecteren voor u de beste en lekkerste kazen en zorgen voor heerlijke en verrassende combinaties. Maak van uw kaasplank een culinaire belevenis!
- Hollands Kaasplankje
- Europees Kaasplankje
- Mild Kaasplankje
- Pittig (borrel) kaasplankje
- Dessert kaasplankje
- Stevig dessert kaasplankje
- Romig Kaasplankje
- Toegankelijk Kaasplankje
Recept Mini Kaasfondue
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram Comté*, 40 gram boter, 4 eidooiers, 100 gram room, versgemalen nootmuskaat, versgemalen witte peper, stokbrood, diverse soorten rauwkost, zoals paprika, bloemkoolroosjes, bleekselderij en tomaat. Benodigdheden: 4 kleine ovenschaaltjes (à 150 ml inhoud), fonduepan
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Plaats hierin de kleine ovenschaaltjes, zodat ze warm worden. Rasp de Comté kaas, zet de fonduepan op het vuur en laat de boter smelten. Voeg de geraspte kaas toe en laat op laag vuur smelten. Blijf roeren. Klop de eidooiers op met de room. Voeg de versgemalen witte peper en nootmuskaat toe. Voeg dit mengsel toe aan de kaas en blijf voortdurend roeren totdat de fondue mooi egaal is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen (2 minuten). Serveer de fondue per persoon in de ovenschaaltjes. Snijd het stokbrood in dobbelsteentjes en serveer deze erbij samen met de rauwkost om te dopen.
Tip; als de fondue te dun is; maïzena of Kernhem kaas als bindmiddel toevoegen. Als de fondue juist te gebonden is, voeg er dan 1 of maximaal 2 druppels citroensap aan toe. Tenslotte; verse kaasfondue is 7 tot 10 dagen in de koelkast te bewaren en langer in het vriesvak.
* i.p.v. Comté kan ook 500 gr Gruyère gebruikt worden. Dit geeft een wat pittige smaak. Eventueel 250 Emmenthaler (Frans of Zwitsers) met 250 gr. Gruyère of Comté.